Jakarta

IMG_4849

Aku baru balik dari jakarta sebenarnya untuk beberapa hari ke sana. Lebih kurang 5 hari 4 malam aku ke sana. Tak ada perancangan yang rapi pun sebenarnya. Aku sudah lama amalkan konsep rendah dan pergi ni lebih-lebih lagi kalau nak ke Indonesia. Tak ada apa-apa aktiviti pun di Jakarta cuma saja nak “refresh” semula otak ni walaupun bulan lepas baru saja balik dari Melbourne dan juga Tasmania.

Aku sempat menonton movie di jakarta haritu. Antara yang aku tengok adalah Ghostbusters, Sabtu bersama bapak, The window dan juga 3 doa 3 cinta yang aku tonton di Institut perancis indonesia berdekatan dengan Malaysia Hall.

Pada aku lah, Jakarta ni lebih seru atau best kalau kau datang dengan orang yang sekepala dengan kau. Kalau datang sorang-sorang nescaya kau akan mati kutu macam aku nanti sebab tak tau lagi dah nak pergi mana dan buat apa.

Pasal di Jakarta nanti aku cerita. Duduk mana, flight apa dan sebagainya nanti lah. Sebab aku sekarang tengah duk dekat pejabat. Susah sikit nak dapat waktu yang tenang untuk menulis dekat sini walaupun tak lah sibuk mana tapi terpaksalah aku berpura-pura sibuk sikit. Insyaallah ada masa aku tulis balik walaupun aku tau sekor pun tak ada yang baca Hahahaha!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s